5 maart 2021

SWZ nu ook zichtbaar duurzaam!

Voor onze opdrachtgever, Woningstichting SWZ in Zwolle, plaatsen wij al jaren zonnepanelen op hun huurwoningen. Duurzaamheid is namelijk een heel belangrijk thema binnen SWZ. Daarom vonden ze het ook tijd worden om hun eigen hoofdkantoor grondig aan te pakken. Afgelopen jaar heeft SWZ ons in samenwerking met Breman gevraagd en hiervoor opdracht gegeven. De platte daken zijn voorzien van zonnepanelen, maar de belangrijkheid van dit thema mocht ook zichtbaar zijn. Daarom is er een gevelconstructie bedacht en zijn een groot aantal zonnepanelen op gevelpilaren gemonteerd. Een unieke constructie! 

Aanleiding

Zelf energie willen opwekken | verduurzaming

Projectpartner

Woningstichting SWZ

Canadian Solar zonnepanelen

In totaal hebben we op de platte daken 159 panelen geplaatst en aan de gevel 39 panelen. De gevelconstructie maakte het een vrij uniek project. De panelen zijn van Canadian Solar en deze zijn aangesloten op omvormers van Growatt. Het frame op het platte dak is van Van der Valk Solar Systems. De totale oplossing levert een mooie en gewenste duurzame oplossing. 

Duurzaamheid een belangrijk thema

SWZ wil ook graag een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Dit doen zij onder andere door bestaande bouw en nieuwbouw te verduurzamen. Daarnaast vinden ze het belangrijk om mensen regelmatig bewust te maken van wat zij zelf kunnen doen op het gebied van duurzaamheid. SWZ legt voor hun zelf de lat ook hoog. Ze willen naar een CO2-neutraal woningbezit. Er wordt hard gewerkt om deze ambitie te halen. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het bieden van integrale oplossingen op basis van een hoog kennisniveau van markt, proces en techniek.

Contact

© 2023 Zelziuz. Alle rechten voorbehouden.