Technohal Enschede

Tussen ‘The Gallery’ en het ‘Nanolab’, aan de zuidzijde van het Universiteitsterrein in Enschede, ligt de Technohal. Het industrieel ogende bouwwerk dateert uit de jaren 70 en is destijds gebouwd voor het onderkomen van de Faculteit Procestechnologie. Het gebouw was sterk verouderd en daarom was er gekozen voor renovatie. Deze renovatie heeft voor een nieuw multifunctioneel Universiteitsgebouw gezorgd waarin verschillende faculteiten zich kunnen huisvesten.


Aanleiding

Een nieuw multifunctioneel Universiteitsgebouw


Projectpartner

Universiteit Twente | Dura Vermeer


Technohal Enschede

Het atrium stond centraal in het ontwerp en is zoveel mogelijk gehandhaafd. Het gebouw werd ‘opgedeeld’ in drie elementen in de lengte van het gebouw: studieruimtes, een open gedeelte met enkele hoge bomen en een podium en een grote ‘tribunetrap’ die naar de eerste verdieping leidt. Op die eerste verdieping zijn kantoorruimtes aan de buitenzijde en project/studieruimtes aan de kant van het atrium gerealiseerd. Op de tweede verdieping zijn voornamelijk collegezalen.

Aan duurzaamheid is gedacht

Aan duurzaamheid is ook gedacht: vloerverwarming, ledverlichting, klimaatplafonds, zonnepanelen op het dak en koppeling met de koelcirkel en stadsverwarming. Een eigen duurzame energieopwekking verbetert de energieprestatie van het gebouw aanzienlijk. De elektriciteit die wordt opgewekt is vergelijkbaar met de elektriciteitsbehoefte van 100 huishoudens. Bij het plaatsen van de PV panelen is rekening gehouden met het logo van de “University of Twente”, dat in grote letters bovenop het dak van de Technohal is geplaatst, zodat het gebouw ook voor Google Earth goed zichtbaar zal zijn.

Terug naar projecten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het bieden van integrale oplossingen op basis van een hoog kennisniveau van markt, proces en techniek.

Contact

© 2022 Zelziuz. Alle rechten voorbehouden.