Eerste zonnedak voor Kingspan

Gelderland kreeg er een grote producent van zonnestroom bij. Op de fabrieksdaken van Kingspan in Tiel en Winterswijk plaatste energiebedrijf Eneco dit jaar in totaal 4.613 zonnepanelen. Daarmee wekt de Nederlandse poot van Kingspan, een fabrikant van duurzame bouwproducten, 1140 MWh groene stroom per jaar op. Dat is vergelijkbaar met het verbruik van 380 huishoudens.


Aanleiding

In totaal 4.613 zonnepanelen


Projectpartner

Kingspan | Eneco | Klein Poelhuis


Energieneutraal produceren

Dankzij de zonnepanelen voorziet Kingspan in een groot deel van het eigen stroomverbruik op haar Nederlandse vestigingen in Tiel en Winterswijk. Henk Johan Bassie, Managing Director Kingspan Insulation Continental Europe: ‘Wij en de generaties na ons willen graag een prettige en gezonde wereld waarin we kunnen wonen en werken. Ook bij Kingspan vinden wij dat enorm belangrijk. Mede daarom hebben wij ons als doel gesteld om in 2020 als wereldwijde organisatie energieneutraal te produceren.

Duidelijke duurzame visie

Dat we in Nederland nu, naast onze vestigingen in andere landen, groene stroom uit zonne-energie halen is een mooie stap op weg naar verwezenlijking van dit doel.’¬†Hugo Buis, directeur van Eneco Generation & Storage: ‘Kingspan laat zien dat verduurzaming voor bedrijven vraagt om een duidelijke duurzame visie en daadkracht. Eneco en Kingspan delen de visie dat duurzame energie een belangrijke pijler voor de toekomst is. De realisatie van deze zonnedaken sluit hierbij perfect aan.’

(bron: Winterswijkse Weekkrant | 25 oktober 2016).

Terug naar projecten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het bieden van integrale oplossingen op basis van een hoog kennisniveau van markt, proces en techniek.

Contact

© 2024 Zelziuz. Alle rechten voorbehouden.