Duurzame innovatie in renovatie in Hoogeveen

In totaal 44 woningen die eind jaren ’50 zijn gebouwd, worden door Woonconcept duurzaam innovatief gerenoveerd. De laatste renovatie van deze woningen vond plaats in 1989. Woonconcept vond het daarom tijd voor een nieuwe, grootschalige renovatie met daarbij oog voor de toekomst. Woonconcept wil in 2050 energieneutraal zijn. ‘Dat vraagt de overheid ook van ons’, stelden projectleiders Monique Koobs en Jan Alle Broersma van Woonconcept. ‘Dat betekent onder meer dat de woningen van het aardgas af moeten. Een project met een uitdaging! Toch hebben we het snel, goed en in samenspraak met de bewoners geregeld.’


Aanleiding

in 2050 energieneutraal


Projectpartner

Dura Vermeer | Woonconcept


Kortom, een ‘nieuw’ huis.

Met een dergelijke Nul-op-de-Meter (NOM)-concept wordt gericht op duurzame innovatie in renovatie. De woning wordt zo gerenoveerd dat op de woning evenveel energie wordt opgewekt als dat de gemiddelde gebruiker verbruikt. Een Nul-op-de-Meter-renovatie is anders dan reguliere renovaties. Bewoners krijgen andere apparatuur, andere installaties, een andere buitenkant en veel beter comfort. Kortom, een ‘nieuw’ huis.

Canadian Solar zonnepanelen

Om dit te realiseren komt er om de huizen een nieuwe schil. De oude muren blijven staan. Er worden nieuwe vloeren en plafonds aangebracht. In elke voortuin komt een stenen aanbouw van ongeveer 1 meter breed en 2 meter hoog voor de warmtepomp. Alle woningen worden door ons voorzien van Canadian Solar zonnepanelen variërend van 21 tot 24 stuks per woning. De panelen worden geplaatst op een Emergo-dak. Dit zijn daken met voor gemonteerde steunen.

 

Terug naar projecten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het bieden van integrale oplossingen op basis van een hoog kennisniveau van markt, proces en techniek.

Contact

© 2024 Zelziuz. Alle rechten voorbehouden.