10 portieken / 89 appartementen

Terwijl de meeste Nederlanders dit jaar een fors hogere energierekening voor de kiezen krijgen, lachen de bewoners aan de Van Brammendreef in Utrecht zich in hun vuistje. De bewoners van de flatwoningen wonen nu in nul-op-de-meter woningen, wat betekent dat ze bij gemiddeld gebruik geen energiekosten meer hebben. De renovatie van de ‘Flat met Toekomst’ in de Utrechtse wijk Overvecht is afgerond. Met de oplevering van de laatste veertig woningen zijn nu alle woningen in de Intervamflat van Mitros aan de Van Brammendreef energieneutraal.


Aanleiding

Balen van hoge energierekening?


Projectpartner

Vios Bouwgroep | Mitros | Nieman Raadgevende Ingenieurs


Flat met Toekomst

Zelziuz heeft hiervoor een maatwerkoplossing bedacht voor een traditioneel plat dak waarbij een draagsysteem is ontwikkeld i.c.m. zonnepanelen van LG. Hiermee is Zelziuz erin geslaagd om NOM-concepten voor hoogbouw mogelijk te maken. De renovatie van de jaren ’60-flat begon met een pilot in 2017. Flat met Toekomst was toen de eerste NOM-renovatie van een 4-hoog Intervamflat in Nederland. Alle woningen zijn nu gasloos en hebben – onder meer door de flink verbeterde isolatie – energielabel A++.

Brammendreef

10 portieken / 89 appartementen

Voor 60 appartementen hebben we NOM gerealiseerd en voor 29 appartementen een energielabel A++.De kennis en ervaring die is opgedaan bij de renovatie van Flat met Toekomst biedt nuttige lessen voor de aanpak van dit type woningen in de toekomst. Deze worden bijvoorbeeld nu al toegepast bij de renovatie van 80 woningen elders in deze wijk.

Brammendreef
Brammendreef
Brammendreef
Terug naar projecten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het bieden van integrale oplossingen op basis van een hoog kennisniveau van markt, proces en techniek.

Contact

© 2023 Zelziuz. Alle rechten voorbehouden.