Hiermee is Vredeoord zelfvoorzienend

In samenwerking met Sint Trudo ontwikkelde Hazenberg Vredeoord: een bijzondere buurt. Het terrein ligt aan de Boschdijk, op de plek waar Philips voorheen haar hoofdkantoor had. Op steenworp afstand van de stad en midden in het groen. Hoofd Projectontwikkeling van Hazenberg, Ingeborg Verheijen: ‘Het is een buurt met een heel eigen gezicht en een unieke identiteit, die we hebben ontwikkeld op basis van de wensen van Trudo voor een duurzame wijk waar gemeenschapszin en ecologie centraal staan.”


Aanleiding

Een veilige thuisbasis voor jonge gezinnen


Projectpartner

Hazenberg TBI | Sint Trudo


193 woningen Vredeoord

In Vredeoord hebben wij 193 woningen voorzien van zonnepanelen, zowel huurwoningen als koopwoningen. Kopers hadden de optie om wel of geen zonnepanelen te laten plaatsen. Wij hebben tussen de 5 en 8 panelen per woning geplaatst van Canadian Solar en de omvormers van Growatt. Voor de schuine daken zijn de Solarconstruct frames en voor de voor de platte daken, de Van der Valk Solar systems toegepast. Met deze constructies en toepassingen hebben wij eraan bijgedragen dat Vredeoord hiermee zelfvoorzienend is.

Een veilige thuisbasis voor jonge gezinnen

‘Vredeoord is heel bewust ontwikkeld als een veilige thuisbasis voor jonge gezinnen. Zij zijn de leidraad geweest voor de visie op de wijk en het plan. Dit vertaalt zich in veel groen tussen de autoluwe straten en verschillende speel- en ontdekplekken voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn verhogingen in het landschap om op te spelen en voor de allerkleinsten is er een veilig, beschermd binnengebied waar zij zorgeloos kunnen ontdekken. In Vredeoord gaat bovendien het buurtgevoel boven solisme. Bewoners staan open voor ontmoetingen en ‘samen’, aldus Ingeborg Verheijen.

(bron: hazenberg.nl)

Terug naar projecten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het bieden van integrale oplossingen op basis van een hoog kennisniveau van markt, proces en techniek.

Contact

© 2024 Zelziuz. Alle rechten voorbehouden.