20 mei 2021

Kindcentrum Rijnvliet | 100% energieneutraal

In Utrecht is het nieuwe Kindcentrum Rijnvliet gebouwd. In het gebouw is het de bedoeling dat opvang en onderwijs één geheel vormen. Het kindcentrum is een open gebouw zodat er veel contact is tussen binnen en buiten. Het gebouw biedt onderwijs, opvang en vrijetijdsbesteding zoals sport, cultuur en clubs voor kinderen van 0 tot 13 jaar, onder één dak. Kinderen kunnen zich samen ontwikkelen in dit multifunctionele pand waar avontuur centraal staat. Ze kunnen bijvoorbeeld ‘boodschappen doen’ in het Voedselbos, ze lopen gewoon over de passage die het kindcentrum met het bos verbindt! In dit stukje natuur in de wijk zijn allerlei vruchtdragende bomen, struiken en planten voorzien.

Aanleiding: Een vrolijke plek waar kinderen spelen, leren en ontdekken
Projectpartner: Kormelink | Klein Poelhuis Installatietechniek 

100% Energieneutraal

Het Kindcentrum Rijnvliet is gehuisvest in een 100 procent energieneutraal gebouw. Tijdens de bouw is gekozen voor duurzame materialen. Tijdens het gebruik wekken zonnepanelen en een warmtepomp voldoende energie op voor het hele kindcentrum. De heer R. van der Westen, beleidsadviseur huisvesting: ‘Kindcentrum Rijnvliet is, net als al onze andere scholen, een maatschappelijke etalage in de wijk. Wij geven graag het goede voorbeeld. Bovendien is het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om te investeren in duurzame energie en alle andere vormen van duurzaamheid.’

Longi Solar zonnepanelen

In totaal hebben we op de platte daken 290 panelen verdeeld over drie daken. De panelen van Longi Solar geven een Wp-vermogen van 107.300 Wp en deze zijn aangesloten op omvormers van Growatt. Het frame op het platte dak is van Van der Valk Solar Systems. De totale oplossing levert een mooie en gewenste duurzame oplossing, namelijk 100% energieneutraal!

Bronnen: Kindcentrum Rijnvliet | KormelinkBouw

Terug naar nieuwsoverzicht

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het bieden van integrale oplossingen op basis van een hoog kennisniveau van markt, proces en techniek.

Contact

© 2023 Zelziuz. Alle rechten voorbehouden.