5 mei 2022

DE VEILIHEIDSLADDER 2 | CERTIFICAAT

Het is nu echt officieel, we hebben weer een mooie mijlpaal bereikt, namelijk de certificering van ‘De Veiligheidsladder 2’ (Safety Culture Ladder | NEN). Een veelgevraagde eis vanuit de markt en daar kunnen wij dan toch mooi aan voldoen!

Met dit certificaat bevestigen wij het veiligheidsbewustzijn in alle lagen van onze organisatie door te letten op cultuur, houding en gedrag. Kwaliteit en veiligheid staan bij ons hoog op de prioriteitenlijst dus daarom zijn we best een beetje trots op behalen hiervan. 

Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder (De Veiligheidsladder) is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De SCL is bedoeld om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede. De SCL is toepasbaar in alle sectoren.

De SCL focust op het echte gedrag van de werknemers op het gebied van houding en gedrag. Er wordt specifiek gekeken naar bedrijfscultuur en belicht daarom andere aspecten dan systemen als ISO 45001 en VCA. Daarnaast wordt een SCL-certificaat steeds vaker vereist bij aanbestedingen en opdrachten voor (inter)nationale leveranciers. De SCL wordt vanaf 2022 ook verplicht gesteld door Governance Code Bouw.

Het doel van de ladder is het bieden van een omgeving waarin alle partijen bewust veiligheid vorm (kunnen) geven om zo het aantal onveilige situaties en daarmee incidenten (verzuim, schades) terug te dringen. 

Bekijk via onderstaande download ons certificaat:

2022-03-31-Statement-Zelziuz-ZM-SCL-LIGHT-29-03-2025Download
Terug naar nieuwsoverzicht

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het bieden van integrale oplossingen op basis van een hoog kennisniveau van markt, proces en techniek.

Contact

© 2023 Zelziuz. Alle rechten voorbehouden.