Zelziuz Forum

veel vraag naar warmtepomp-oplossingen

Informatie, idee├źn en vragen over warmtepompen

veel vraag naar warmtepomp-oplossingen

Berichtdoor szeevat » vr 21 mei 2010, 09:34

Zelziuz heeft samen met TIB Schulte sinds mei 2009 5 (referentie) huizen uitgerust met lucht-water warmtepompen (ECOdans van Mitsubishi). Deze huizen hebben geen gas-aansluiting meer en worden verwarmd door de energie die uit de buitenlucht wordt gehaald. Zelziuz en TIB Schulte zijn tevreden over de ontwikkeling van de besturingstechniek en regeling van het comfort in de woningen voor wat betreft verwarming en warm water voorziening met de warmtepompen.
Er is veel belangstelling voor de toepassing van warmtepompen. De energiebesparingen zijn erg hoog. Met de nieuwe besturingstechnieken die Zelziuz en TIB Schulte samen Alklima en Honeywell ontwikkelt maken COP's mogelijk van 4 gemiddeld per jaar. Elke kW energie die er in wordt gestopt geeft dan 4 kW aan energie.

In combinatie met zonnestroom (stroom uit installaties met PV-panelen) zijn nog hogere besparingen te bereiken. De stroom die door de warmtepomp-installatie wordt gebruikt is dan bovendien echt duurzaam.
Mijn huis is bijna energieneutraal: geen gasaansluiting meer en de stroom voor verwarming en warm water wek ik zelf op. (zonnestroom-installatie met 18 panelen, een lucht-water warmtepomp voor verwarming en een zonnecollector voor warm water)
szeevat
 
Berichten: 20
Geregistreerd: ma 17 mei 2010, 10:50
Woonplaats: Ootmarsum

Keer terug naar Warmtepompen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron